Focul viu, loc de pelerinaj, pentru autorități, de „Ziua Internațională a Geodiversității”

de Stiri Buzau Media

Cu ocazia Zilei Internaționale a Geodiversității, care, începând din acest an, este marcată în data de 6 octombrie, prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea a acceptat invitația autorităților din comuna Lopătari de a vizita ”Focul Viu” de la Terca, una dintre minunile cu care se poate mândri județul Buzău, flăcări naturale care ard neîncetat, direct din pământ.

”Focul viu” de la Lopătari sau ”Focul etern” este un spectacol al naturii, care poate atrage în județul Buzău mii și mii de turiști, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea:

”De Ziua Internațională a Geodiversității, am ales să promovăm un dar de la Dumnezeu. ”Focul viu” e un fenomen de-a dreptul spectaculos, iarpeisajele și frumusețile Subcarpaților de Curbură sunt unice. Sunt locuri cu care Buzăul se poate mândri și care pot atrage anual mii de turiști din țară și străinătate. Cu strategii de promovare și cu o infrastructură adecvată, putem crește și mai mult Buzăul. Provenim dintr-un județ care are capacitatea de a deveni o reală destinație turistică, un veritabil loc în care românii să-și dorească să-și petreacă zilele libere”.

În data de 6 octombrie 2022, UNESCO celebrează pentru prima dată în lume Ziua Internațională a Geodiversității, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la numeroasele beneficii pe care geodiversitatea le oferă oamenilor, societății, mediului.