“Artă printre blocuri”, o nouă expoziție a Grupului IV

de Stiri Buzau Media

13183145_734266800048647_1991165783_nSculptură – Pictură – Grafică – “Artă printre blocuri” este noua expoziție a Grupului  IV ce va fi vernisată pe 20 mai și va putea fi vizitată într-o locație din blocul Magnolia de pe Nicolae Bălcescu. Expoziția, care va fi deschisă non-stop timp de două zile, de vineri seară și până sâmbătă noapte, găzduiește exponate aparținând celor patru reprezentanți ai Grup IV.

Este vorba despre Ștefan Daniel Lăzărescu “Pește” prezent în expoziție cu obiecte figurative, în diverse materiale, angajat într-un proces de reconfigurare fantezistă a unor caractere și situații idiosincratice pline de ironie, candoare și umor.

Florin Mezopol, unul dintre veteranii UAP România, expune în principal compoziții în ulei, o figurație în care amintirea și subconștientul construiesc riguros suprafața și deschid spre meditație și detașare.

Regretatul artist plastic Gabriel Mihalache este prezent în expoziție cu o serie de portrete elaborate liric, psihologic pătrunzătoare dar sobru angajate în dialog cu audiența; emanând control de sine și concentrate către profunzimi, desenele lui fac dovada unei sensibilități surprinzătoare.

Răzvan Mihalcea contribuie cu lucrări în care suprafața este abordată fără conotații literare, expresia plastică fiind rezultatul unui proces de ascundere și reafirmare într-un joc al eliminării și resuscitării.

Grup IV s-a înființat în 2013, cu intenția de a coagula eforturile plastice ale membrilor în etape expoziționale dinamice și semnificative. Grupul expune la Buzău și București în diferite locații.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns