Siguranţa în şcoli, în permanenţă în atenţia Poliţiei Române

de Stiri Buzau Media

received_970731689646560În săptămâna 9 – 13 mai, Poliţia Română va intensifica acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

Măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţi, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003, acordarea sprijinului de specialitatate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar).
Reamintim că, siguranța în școli este o prioritate a Poliției Române, astfel că, de la începutul anului școlar, numărul infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar s-au redus cu 14% la nivel național, faţă de perioada similară a anului școlar trecut.
Astfel, în cadrul acţiunilor desfăşurate luni, poliţiştii buzoieni din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și prevenire au desfășurat la nivelul județului 25 de activități cu caracter preventiv – educativ la care au participat peste 700 de elevi și cadre didactice. Au fost dezbătute aspecte privind siguranța elevilor în mediul școlar, răspunderea penală a minorilor, consecințele unui comportament delincvent precum, modul de recunoaștere a unor situații de pericol precum și necesitatea respectării regulilor de circulație.
De asemenea ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 12 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 13 pentru abaterile comise la regimul circulaţiei în conformitate cu O.U.G. nr.195/2002.
Acțiunile se desfășoară în sistem integrat, împreună cu alte forțe din cadrul celorlalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne şi poliţişti locali, precum şi cu alţi parteneri (inclusiv asociaţiile părinţilor, elevilor şi conducerea unităţilor de învăţământ).

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns