Fuga de la școală – “chiulul”- un fenomen des întâlnit în școlile buzoiene

de Stiri Buzau Media

received_970732676313128În baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a dispus ca în perioada 9 – 13 mai, să fie intensificate, la nivel național, acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
În cadrul acţiunilor desfăşurate în ziua de 10 mai, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și prevenire au desfășurat la nivelul județului 56 de activități cu caracter preventiv – educativ, 9 în mediul urban iar 47 în mediul rural la care au participat peste 1000 de elevi și cadre didactice. Au fost dezbătute aspecte privind siguranța elevilor în mediul on-line, consecințele unui comportament delincvent și răspunderea penală a minorilor, modul de recunoaștere a unor situații de pericol precum și necesitatea respectării regulilor de circulație.
De asemenea, polițiștii au depistat 18 elevi care absentau de la cursuri nejusticat şi au întocmit 10 informări către conducerea unităţilor de învăţământ la care aceştia erau înscrişi.
În cadrul acţiunilor desfăşurate poliţiştii au verificat 20 de obiective din punct de vedere al respectării prevederilor Legii nr. 333/2003.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 14 pentru abaterile comise la regimul circulaţiei în conformitate cu O.U.G. nr.195/2002.
Acțiunile se desfășoară în sistem integrat, împreună cu alte forțe din cadrul celorlalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne şi poliţişti locali, precum şi cu alţi parteneri (inclusiv asociaţiile părinţilor, elevilor şi conducerea unităţilor de învăţământ).

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns