Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” organizează Ediţia a IX-a a Festivalului-Concurs de Literatură „Primăvara poeţilor”

de Stiri Buzau Media

Biblioteca-JudeteanaBiblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” organizează Ediţia a IX-a a Festivalului-Concurs de Literatură „Primăvara poeţilor”, adresat tuturor scriitorilor domiciliaţi pe raza judeţului Buzău, care au unul sau mai multe volume de versuri editate pe parcursul anului 2015, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România.

Concurenţii vor trimite câte 2 (două) exemplare din cărţile editate în anul 2015, însoţite de un plic în care sunt menţionate datele de identitate, telefonul şi adresa autorului.

Cărţile vor fi expediate până marți, 15 martie 2016, data poştei, pe adresa Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu”, str. Unirii nr. 140 A, Buzău, sau pot fi aduse personal .

Nu vor intra în concurs antologiile şi volumele colective.

Juriul va fi format din personalităţi literare, identitatea membrilor acestuia putând fi cunoscută în ziua premierii câştigătorilor.

Fiecare membru al juriului va nota independent lucrările, fără a cunoaşte opinia celorlalţi. În vederea centralizării listelor de jurizare și acordării premiilor, toți membrii juriului vor participa la o întâlnire cu organizatorii evenimentului.

Se va acorda câte un premiu la fiecare secţiune, după cum urmează:

Membri ai Uniunii Scriitorilor din România;

Nemembri ai Uniunii Scriitorilor din România;

Debutanţi.

Festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 25 martie a.c., orele 17.00, în Aula „Basil Iorgulescu” a Bibliotecii judeţene, urmată de un recital de versuri susţinut de poeţii prezenţi la manifestare.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0238.721.509/ int. 108.

Publicist, Viorel Frîncu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns