Teatrul Nottara vine pe 8 martie, la Buzău, cu comedia Tango, monsieur!

de Stiri Buzau Media

12790833_704838352991543_1464589010453953571_nTeatrul Nottara pleacă în turneu, iar prima oprire o face pe 8 martie, la Buzău, cu un spectacol nou-nouț. Spectatorii Teatrului George Ciprian vor aprecia cu siguranṭă umorul contagios al comediei Tango, monsieur! de Aldo Lo Castro, aṣa cum a citit-o regizoarea Anca Maria Colṭeanu.
Patru femei sunt convocate urgent, printr-o telegramă, la întâlnirea cu bărbatul iubit, Marco Anselmi. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o revedere romantică se transformă într-o farsă cu accente dramatice, devenind o glumă tragică, într-un prolog şi un epilog. Două soţii, o logodnică şi o iubită cu perspective serioase la căsătorie descoperă că cel pe care îl credeau fidel le era, de fapt, fidel tuturor patru în acelaşi timp, fără ca ele să aibă habar una de cealaltă.
În vila pe care fiecare dintre ele o credea acasă, au surpriza să fie întâmpinate doar de mucalitul majordom Carlo, care, în lipsa stăpânului său cu viaţă secretă „cvadruplă”, este obligat să preia oficiile de gazdă şi să facă faţă asalturilor furibunde ale unor femei trădate.
Temperamentala Clelia, logodnica pătimaşă, Stefania, soţia „cu vechime” (urmau să împlinească 1 an de căsnicie), Amanda, proaspăt măritată de o săptămână, şi tânăra Marisa se transformă din rivale în aliate, fiind gata să-l facă „să moară de atâta dragoste” pe Marco.
Scrisă în stilul comediei bulevardiere, dar cu elemente de teatru absurd şi satiră neagră, Tango, monsieur! este o piesă provocatoare despre iubire, trădare şi nebănuitele căi ale dragostei către… citirea testamentului.
Scriitorul Aldo Lo Castro construieşte o comedie cinică despre relaţii, căsnicie şi despre cum prea multă iubire poate, într-adevăr, ucide. Totul pe fondul unor schimburi de replici pline de haz, al unor qui pro quo-uri irezistibile şi al unor situaţii comice, în care umorul este învăluit în ironie.
Silvia Năstasie, critic de teatru

“Tango, monsieur! este o constantă umană, chiar dacă, aparent, nu vrem să ne contrazicem conceptele morale şi să o acceptăm. Este povestea vieţii amoroase a unui Don Juan şi a femeilor din viaţa lui. O comedie bulevardieră de amor, spumoasă, în care patru femei sunt convocate, în aceeaşi zi, la vila lui Marco. Se simt trădate în amor şi hotărăsc să se răzbune sufocându-l cu dragostea lor.
Cheia întregului deznodământ o are Carlo, servitorul ajuns în vila din Taormina direct din commedia dell’ arte”, spune regizorul Anca Maria Colţeanu.
“TANGO MONSIEUR!” se joacă la Teatrul George Ciprian de 8 martie, de la ora 19,00.

Distribuţia:
Carlo Spinelli – Lucian Ghimişi; Marco Anselmi – Mihai Marinescu;
Notarul – Cristian Nicolaie; Stefania – Luminiţa Erga; Amanda Marini – Andreea Măcelaru Şofron; Clelia Di Benedetto – Raluca Gheorghiu;
Marisa Pitti – Daniela Minoiu

Muzica: Ovidiu Savu Ioniţă
Scenografia: Ioana Pashka
Regia: Anca Maria Colţeanu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns