13 LUCRURI DE CARE SĂ NU-ŢI MAI PESE DUPĂ 40 DE ANI

de Stiri Buzau Media

 

femeia 40 de aniVine un moment în viaţă când nu îţi prea mai pasă de nimic. Sau nu ar trebui să îţi mai pese aşa mult că înainte. Motivele diferă, dar, în principal, nu mai trebuie să îţi consumi energia pe lucruri care nu contează pentru viaţă ta. Este o vârstă la care eşti deja pe picioarele tale şi trebuie să te porţi că atare, fără a mai caută prea mult să îi mulţumeşti pe toţi cei din jurul tău, lăsându-te pe ultimul loc.

Uită de vreo 13 lucruri care nu merită atenţia ta!

Nu trebuie să îţi mai pese de părerile celorlaţi! Sigur ai în preajma ta multe persoane care şi-au făcut o carieră din a da sfaturi tuturor, inclusiv ţie. Sunt acele persoane care nu ştiu altceva decât să îţi dea tot felul de idei, de la domeniul personal, până la cel profesional. Nu uită, însă, că eşti adult şi poţi lua decizii şi singură, fără că alţii să îţi dicteze ce şi cum. Nu e rău să urmezi un sfat-două, de la părinţi, fraţi sau prieteni, dar nu trebuie să urmezi pasă cu pas ce îţi dictează unii şi alţii. Părerile lor faţă de faptele tale, faţă de hainele tale, contează mai puţin. Spre deloc, dacă  vreţi să va fie bine…

Nu trebuie să urmezi pas cu pas toate regulile modei! Uneori modă există pentru a nu fi urmată. Tocmai de aici se naşte uneori originalitatea unora. Îmbracă-te cum îţi place, este strict problema ta. Ştim toate că femeile obişnuite nu sunt dispuse să cheltuie sume astronomice pe ultimele creaţii de la marile case de modă. Viaţă celebrităţilor este una, viaţă femeii obişnuite este altă. Dacă nu aveţi poşetă de firma, nu înseamnă că nu puteţi fi elegante şi stilate.

Dacă ai încheiat o relaţie sau o căsnicie, mergi mai departe! Nu contează ce face fostul, nu contează dacă el şi-a refăcut viaţă sau nu, tu vezi de drumul tău. Este important să ai o viaţă chiar şi după o despărţire. Cântăreşte toate faptele care au dus la despărţire, încearcă să eviţi greşelile şi poate în următoarea relaţie vei fi mai fericită.

Nu te strădui să fii perfectă, acasă, în intimitate sau la bucătărie! Nimeni nu e perfect şi, dacă din când în când, aşa-zisă ta imperfecţiune mai iese la iveală, gândeşte-te că e ceva normal, firesc, omenesc. Nu te delăsă, dar nici nu te stresa inutil. Dacă eşti obosită, cere ajutor celor din familie, nu face tu totul.

Nu îţi mai muscă limba! Dacă ai ceva de zis, zi! Nu te mai abţine! În felul acesta, scapi şi de stresul pe care îl înmagazinezi fără rost şi care, în timp, îţi va dauna, dar te vei şi impune în faţă celorlaţi. La tinereţe, mai tăceai, fie că nu era considerat politicos să dai replică, fie că nu îndrăzneai. Acum, lucrurile stau altfel, aşa că…

Dacă cineva nu te merită, renunţă la acea persoană! Fie că e vorba de o prietenă bună, fie că este vorba de o colegă mai apropiată, dacă acea relaţie nu îţi face bine, renunţă. Uneori îţi dai seama că acea persoană te foloseşte, că nu îţi răspunde cu aceeaşi prietenie, şi  nu are rost să te mai implici. Vei suferi sau nu o perioada, dar îţi va trece. Vei fi mai liniştită, departe de o prietenie falsă, nocivă.

Nu trebuie să faci un capăt de ţară din greşelile tale! Din fiecare ai ceva de învăţat. Nu este ceva fără ieşire. Orice problema are o soluţie, orice greşeală poate fi îndreptată. Adevărată valoare a omului nu este dată de suma greşelilor sale, ci de tot ceea ce face, bun sau rău.

Nu mai încerca să te încadrezi oriunde şi oricând! Toată viaţă suntem tentate să ne încadrăm cât mai bine în cercul de prieteni, la locul de muncă, între neamuri etc. Odată cu înaintarea în vârstă, nu prea mai are importantă acest lucru. Fii tu însăţi în orice context. Cei de lângă ţine te cunosc deja destul de bine şi probabil că te acceptă aşa cum eşti. Dacă nu, înseamnă că nici nu merită să rămâi în acel cerc de oameni. Cei de lângă noi trebuie să va accepte, nu să va accepte numai transformate. Naturaleţea este secretul oricărei relaţii sincere.

Nu trebuie să va pese de tot ce este legat de reţelele de socializare! Ce dacă aţi fost înlăturată din lista de prieteni a cuiva?! Nu trebuie să va pese. Numărul de ,,like’’ –uri la o poză nu este atât de importantă. Luaţi aceste comportamente că atare, fără a le lasă să îţi dirijeze viaţă. Dacă pui o fotografie şi nu ai o mie de aprecieri, asta e! Important că tu ai distribuit-o pentru că ţi-a plăcut şi gata!

Dacă până la vreo 30 de ani erai obsedată să arăţi perfect, după 40 încercaţi să arătaţi elegante şi îngrijite. Numărul de kilograme în plus sau în minus nu mai trebuie să conteze atât de mult. Nu trebuie să încercaţi să aveţi corpul perfect! Este ceva imposibil. Dacă sunteţi norocoase să aveţi o silueta de invidiat şi la 40 de ani, este foarte bine, dar dacă nu, nu. Îngrijiţi-va, coafaţi-va, purtaţi haine pe măsură voastră şi veţi arată foarte bine. Nu aveţi pretenţia să mai arătaţi că la 20 de ani, mai ales dacă anumite probleme de sănătate îşi pun amprenta asupra înfăţişării voastre.

Nu trebuie să va mai pese de mărci şi firme! În primul rând, poate nici nu va permiteţi, apoi nici nu este o necesitate. Câte doamne cu bani aţi văzut îmbrăcate că nişte sorcove şi câte femei simple, îmbrăcate cu mare gust? Stilul este dat de firea şi personalitatea fiecăreia, nu de sumele din conturi sau de firma poşetei. Fiţi realiste!

Odată cu trecerea anilor, îţi dai seama că nu poţi controla totul. Mai mult, copiii cresc, devin mai independenţi, şi nu mai ţin seama de tot ce zici tu. Dar face parte din viaţă, trebuie să înţelegi asta. Nu poţi controla decât ceea ce faci tu însăţi. Şi nici atunci totul. Fii relaxată şi depăşeşte problema.

În final, nu trebuie să îţi pese că…nu îţi mai pasă! Este semn al evoluţiei personale. Că adult, înţelegi că uitarea este esenţială. A nu îţi mai pasă este uneori chiar foarte sănătos, oferindu-ţi liberatate şi relaxare. În ultimii 20 de ani ţi-ai tot făcut griji pentru serviciu, căsnicie, copii şi este normal să fi obosit. Combate oboseală cu un soi de nepăsare!

Sursa: bydiana.ro/diete-si-sanatate

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns