Cea mai puternică forță din univers – Gândul! Neurologii avertizează: putem muri de inimă rea!

de Stiri Buzau Media

Dr. Constantin Dulcan este un renumit neurolog român care lucrează în prezent la o clinică germană. Cuvintele lui ”Avem nevoie de bucurie ca de pâinea cea zilnică” au devenit crezul neoficial al tuturor neurologilor români.

Iată ce a afirmat domnia sa în cadrul unui interviu realizat recent:

– Dincolo de lumea materială pe care o vedem și pipăim există o lume nevăzută a energiei, emoției și gândului. Gândurile noastre posedă câmp magnetic, iar calitatea acestui câmp magnetic este dependentă de calitatea gândului în sine.
Deci, atunci când gândim rău, formăm în jurul nostru un câmp magnetic rău și o energie emoțională negativă, de pe urma cărora au de suferit nu doar cei din jur, dar și noi. De fapt, noi suferim cel mai mult, pentru că suntem în focarul acestui câmp, cum s-ar zice, pe prima linie în câmpul de luptă.

Trebuie să știm că ceea ce gândim și simțim, de aceea și avem parte. Dacă gândim rău – ne vom îmbolnăvi repede, iar dacă gândim pozitiv – bolile au o putere mult mai mică asupra noastră. Un experiment realizat acum 2 ani în SUA a arătat că spirala de ADN recoltată de la un om și dusă la o distanță de 1100 km reacționa și ea atunci când acel om era pus să privească imagini frumoase și imagini haotice. Când persoana privea imagini frumoase și plăcute, spirala ADN se relaxa, iar când privea imagini mizerabile – spirala se contracta. Și asta în ciuda faptului că acea persoană și ADN-ul ei se aflau la 1100 km distanță!

Concluzia nu e decât una: Există o lege a binelui. E legea moralității, legea dragostei, legea dedicației, legea fericirii. Lipsa acestei legi face ca răul să existe, pentru că după cum a spus marele Einstein, ”Răul înseamnă lipsa binelui”.

Se știe deja de mult timp că gândurile și sentimentele bune și pozitive mobilizează celulele sistemului imunitar. Și invers. Deci, dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să evităm răul sub orice formă. Nici măcar atunci când ni se face rău nu trebuie să răspundem cu rău. Trebuie să iertăm, însă asta nu e tot.

Nu iertăm și gata. Trebuie să contracarăm răul. Dar asta trebuie făcut corect, fără emoții negative și cu cap rece. Nu e suficient să iertăm răul, trebuie și să-i punem capăt, pentru că altfel el se răspândește.

Relaxarea este foarte importantă. Stresul ne poate omorî la propriu, de aceea trebuie să ne relaxăm. Putem folosi tehnicile de respirație sau mai ales rugăciunea. Credința ne poate vindeca, la propriu, nu doar de stres, dar și de boli.

Însă este mai important să fim mereu împăcați cu noi și cu ceilalți. Trebuie să avem zilnic pace. Nu trebuie să uităm niciodată că ”inimă rea” este o boală în toată puterea cuvântului care ne poate cauza decesul, cum și a făcut-o în multe cazuri. Deci asta e rețeta sănătății: Gândurile bune, emoțiile pozitive, evitarea stresului și pacea sufletului. Vă mulțumesc.

Îți dorim multă sănătate!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Sanatosi.com