Cum afli dacă te-ai hidratat suficient

de Stiri Buzau Media
apa_canicula

apa_caniculaZilele caniculare sunt pe sfârșite, însă le simțim din plin pe pielea noastră: disconfortul termic, deshidratarea, stările de nervozitate și de rău sunt la ordinea zilei.

Asta nu înseamnă că trebuie să ne abatem de la dieta corectă și programul de mișcare. Încă putem profita de legumele și fructele de sezon ca să ne facem plinul de vitamine, minerale, fibre și apă. Și putem merge mult pe jos, putem înota în mare sau în piscină și ne putem bucura de soare pentru un surplus de energie.

Sfatul specialiștilor este să facem mișcare mai ales dimineața și seara, atunci când temperaturile sunt mai scăzute. Însă dacă efortul fizic a fost unul intens și am transpirat, fără să corelăm aceste fenomene cu o hidratare optima, există riscul să pierdem multe lichide prețioase din corp.

Un truc simplu pentru a afla dacă ne-am deshidratat este să ne cântărim înainte și după sesiunea de mișcare. Dacă acul cântarului coboară mult după antrenament, înseamnă că e cazul să ne facem plinul de lichide. Trebuie să le consumăm cu înghițituri mici, pentru ca apa să rămănâ un timp optim în corp. Consumul unei cantități mari de apă o singură data duce la eliminarea acesteia mult prea repede din organism și implicit la deshidratare.

Sursa: www.oanacuzino.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns