Comunicat de presă primit din partea PRO România Buzău

de Stiri Buzau Media

,,Protocolul pentru constituirea acordului  electoral, care a fost semnat de liderii PRO România, Victor Ponta, respectiv Călin Popescu Tărticeanu din partea ALDE a fost depus la Biroul Electoral Central. Este un document tehnic prin care PRO România şi ALDE susţin candidatura independentă a lui Mircea Diaconu. Iar acest document nu angajează nici un fel de altă colaborare ulterioară  între PRO România și ALDE în afara susținerii candidatului independent Mircea Diaconu. Grupul de sprijin pentru candidatul independent Mircea Diaconu va avea în componența sa, pe lângă cele două partide, personalități marcante din diverse domenii, sindicate și organizații studențești.

„Majoritatea covârșitoare a fost de părere că putem să îl susținem pe Mircea Diaconu la președinția României pentru că e un candidat altfel. Mircea Diaconu nu va fi membru de partid, nu îl chemăm la ședințele de partid, nici nu cred că vine (…) Nu vrem să îl facem din candidat independent un candidat politic, dar va avea tot sprijinul nostru pentru aceste alegeri. El chiar nu are sfori, din punct de vedere politic mi se pare chiar prea independent. E un candidat al poporului. Sper să intre în turul doi. Dacă mă uit în Ucraina, chiar are șanse”, a declarat președintele Victor Ponta vizavi de susținerea pe care o va primi candidatul independent din partea PRO România.

La nivelul județului Buzău, Grupul de susținere al PRO România va fi condus de Viorel Dobre, în timp ce pentru municipiu sarcina îi revine lui Viorel Ștefu, organizațiile comunale fiind sub îndrumarea lui Nicu Cristian și Doru Muzgoci. Menționăm că PRO România Buzău are propria campanie de susținere a candidatului independent, iar în momentul de față, membri noștri sunt implicați în strângerea de semnături pentru depunerea candidaturii lui Mircea Diaconu. Nu va exista un staf de campanie  comun nici cu ALDE nici cu alte entități care fac parte din grupul de sprijin, iar PRO România Buzău dorește să convingă electoratul că un candidat independent este cea mai bună soluție pentru România. Și nu în ultimul rând, invităm toate personalitățile marcante ale județului Buzău să vină în grupul de susținere al candidatului independent Mircea Diaconu”, se arată în comunicatul de presă.