Liderul PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu: ,,Partidul Național Liberal este pregătit să preia guvernarea”

de Stiri Buzau Media

Moțiunea de cenzură ,,Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență” inițiată de PNL a strâns 237 de semnături. În textul documentului, opoziția vorbește despre șansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD și despre „incompetența” premierului Viorica Dăncilă. Liderul organizației județene a PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul partidului, că își dorește ca această moțiune de cenzură să treacă și a adăugat că liberalii vor vota în plen la vedere. Deși există în continuare discuții pentru a se asigura votul necesar demiterii Guvernului Dăncilă, chiar dacă acesta inițial s-a întrunit, deputatul buzoian a recunoscut faptul că are și unele rezerve.

Cristinel Romanescu a adăugat că în situația în care moțiunea de cenzură va trece, liberalii au deja numele persoanei care va deveni premierul României. Este vorba despre liderul PNL de la centru, Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură ,,Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență” urmează să fie depusă luni, 30 septembrie, pentru a putea fi citită și votată în Parlament, în 7 – 8 octombrie. Miercuri, Ludovic Orban a declarat că Partidul Național Liberal are câte patru, cinci candidați pentru fiecare portofoliu. El a adăugat că aceștia vor fi anunțați în momentul în care se va discuta despre formula de guvernare.