Ultima zi în care se mai pot depune candidaturi pentru localele din iunie

de Stiri Buzau Media

ovidiuPartidele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți mai pot depune până marți, în scris, candidaturile pentru consiliile locale, primari și consiliile județene.

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor, adică până la data de 26 aprilie.

Astfel, astăzi este ultima zi în care se mai pot depune candidaturi. Deși au avut timp aproape o lună pentru a intra în cursa pentru locale, cei ce aspiră la funcția de primar, consilier local sau consilier județean s-au înghesuit la birourile locale de circumscripție abia în ultimele două zile.

Până ieri, la Biroul Electoral de Circumscripţie Buzău, 6 candidaţi și-au depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Buzău: Constantin Ionescu-independent, Andrei Barac – PRU, Constantin Toma – PSD, Ovidiu Anghel – PNL, Marius Vlăsceanu – PNŢCD şi Ion Marin – PMP. Cei care doresc să intre în competiţia electorală pentru şefia Palatului Comunal îşi pot depune candidatura până la ora 24.00.

Potrivit calendarului electoral, între 26 aprilie și 4 mai se mai pot opera modificări în listele de candidați, iar până în 6 mai, Biroul Electoral Central trebuie să aducă la cunoștința opiniei publice numărul circumscripțiilor electorale, delimitarea și numerotarea fiecărei secții de votare, precum și sediile acestora. În 6 mai ar urma să fie dat startul campaniei electorale, care se va încheia în 4 iunie, la ora 7.00. O zi mai târziu de la începerea campaniei, în 7 mai, ar urma să se stabilească, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot, iar cel mai târziu cu 10 zile înaintea alegerilor locale ar trebui să fie tipărite buletinele de vot.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns