Acest mic dejun sănătos și delicios te va ajuta să pierzi din greutate și va preveni cancerul de colon; durează doar 15 minute să îl prepari!

de Stiri Buzau Media

fulgi-de-ovaz-cu-banane-si-unt-de-arahide_size1-468x344Iată 4 motive pentru care mesele pe bază de fulgi de ovăz trebuie integrate în rutina alimentară zilnică:

Senzația de sațietate: fulgii de ovăz sunt bogati în fibre, care îți vor oferi senzația de sațietate a unui mic dejun, până la momentul următoarei mese. Mai mult, ei stimulează digestia; așadar, sunt ideali pentru persoanele care vor să piardă în greutate.

Reglează nivelul colesterolului: datorită fibrelor sănătoase pe care ovăzul le conține, nivelul colesterolului se va regla.

Reglează tensiunea arterială: în afara tuturor ingredientelor care reglează tensiunea, fulgii de ovăz reprezintă cea mai bună soluție, având în vedere că sunt bogați în fibre vegetale

Lupta împotriva cancerului: Ingredientele din cereale diminuează riscul cancerului la colon, conform numeroaselor studii. Fulgii de ovăz pot fi extrem de utili în prevenirea cancerului de sân, ovarian sau de prostată

Rețeta de fulgi de ovăz cu banană și scorțișoară

 

Ingrediente:

1 cană de fulgi de ovăz

1 banană feliată

1 lingură de miere

1/2 de cană de lapte

1 linguriță de scorțisoară

Câteva nuci mărunțite

Mod de preparare: pune fulgii de ovăz în lapte și lasă-i așa timp de 10-20 de minute. Adaugă mierea și amestecă bine. Pune apoi bananele și nucile, și continuă să amesteci.

Ulterior adaugă și scorșișoară.

Înlocuiește micul dejun cu acest amestec de cel puțin 3 ori pe săptămână și te vei bucura de o siluetă de invidiat dar și de prevenția cancerului.

Sursa: doctorulzilei.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns