ANAF declanşează operaţiunea Venus

de Stiri Buzau Media

anaf_14Direcţia Generală Antifraudă a anunţat că demarează începând de vineri, 26 februarie, o acţiune de monitorizare şi control la nivel naţional a comerţului cu flori şi plante ornamentale, a unităţilor de alimentaţie publică şi a saloanelor de înfrumuseţare. Acţiunea vine cu câteva zile înainte de dată de 1 martie.

“Operaţiunea ‘Venus’ îşi propune diminuarea evaziunii fiscale în comerţul cu flori şi plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor engros şi en detail că să-şi organizeze mai riguros activitatea economică, evidenţele financiar-contabile şi fiscale. Un alt obiectiv este creşterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice”, arată Fiscul, într-un comunicat de presă.

ANAF precizează, în acest comunicat, că “stabilirea calendarului, a modului de acţiune, identificarea categoriilor de contribuabili şi a activităţilor cu risc fiscal au la baza analiză informaţiilor şi a datelor disponibile la nivel central, rezultatele unor acţiuni anterioare, dar şi propuneri ale direcţiilor regionale antifraudă, adaptate specificului local”.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns