Aproape 3.000 de elevi buzoieni, în fața primului examen important din viața lor, Evaluarea Națională

de Stiri Buzau Media

Emoţii pentru aproape 3.000 de elevi de clasa a opta din județul Buzău, care, mâine, vor susține prima probă a examenului de Evaluare Naţională. Elevii vor participa fizic la examen, şi au la dispoziție 120 de minute să rezolve subiectele.

Anul acesta, la Buzău, s-au înscris la examenul de Evaluare Națională doar 2.918 elevi, dintr-un total de 3.294. Asta înseamnă că 376 de elevi, ori nu au reuşit să se înscrie la examen din cauza mediilor neîncheiate, ori din cauza abandonului şcolar sau din alte motive.

În judeţul Buzău vor fi 91 de centre în care se va desfăşura examenul de Evaluare Naţională și două centre zonale de evaluare, unul la Școala “George Emil Palade” şi altul la Școala “Sfântul Apostol Andrei”.

Potrivit noilor reguli, elevii au scăpat de stresul triajului epidemiologic înainte de examen, dar sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, în sălile de examen. De asemenea, în toate centrele vor exista măști și dezinfectanți.

Potrivit calendarului, după proba la limba română, de mâine, urmează proba scrisă la matematică pe 24 iunie și proba de limbă și literatură maternă, pe 25 iunie, susținută doar de elevii aparținând minorităților naționale. Elevii care sunt în carantină sau internaţi în spital vor susţine probele într-o sesiune specială, programată la începutul lunii viitoare, care se va încheia până la etapa admiterii în licee.

Știri despre: ,