Buzăul mai are doar 16 preparate incluse în Registrul Național al Produselor Tradiționale. După intrarea în vigoare a noilor reguli privind fabricarea lor, județul nostru a pierdut peste zece produse atestate tradițional, din panificație, lactate sau din categoria conservelor. În prezent, buzoienii pot vinde cu logo-ul Ministerului Agriculturii doar preparate din carne de oaie care pornesc de la legenda întâlnită în zona Pleșcoi și care sunt fabricate de patru producători locali. Este vorba despre cârnați de Pleșcoi, ghiudem, babic, patramă de oaie, mici de casă sau mușchi de vită. Pentru mărirea portofoliului național de produse tradiționale, premierul Dacian Cioloș a cerut implicarea Grupurilor de Acțiune Locală în depistarea și sprijinirea micilor producători în atestarea produselor tradiționale. La această întâlnire au participat și reprezentanți ai GAL-urilor buzoiene care, de altfel, au și realizat, în cadrul unui proiect comun, o revistă cu rețete tradiționale adunate de la bătrâni.
Buzăul mai are doar 16 preparate în Registrul Național al Produselor Tradiționale. Care este cauza
Lasă un comentariu