Buzoienii sunt invitați de Consiliul Județean să doneze cărți care vor ajunge la biblioteca din Raionul Dubăsari, Republica Moldova

de Stiri Buzau Media

11940427_938179166235146_1661264132_nConsiliul Județean Buzău organizează, în perioada 16 martie – 08 aprilie, o campanie de strângere de cărți, acestea urmând să fie donate bibliotecii din Raionul Dubăsari, Republica Moldova.

Consiliul Județean se află în proces de avizare a unui protocol de colaborare cu Raionul Dubăsari din Republica Moldova. Am primit o solicitare din partea oficialilor din Dubăsari să îi sprijinim cu o campanie de strângere de carte în limba română pentru echiparea unei biblioteci destinate elevilor. Cred că este foarte important să îi ajutăm și să le oferim posibilitatea copiilor să citească autori români, în limba română – a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Campania este desfășurată împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”. Buzoienii interesați pot să doneze cărți fie în școli, fie direct la Biblioteca Județeană. Sunt căutate cu precădere volume de beletristică sau cărți de specialiltate redactate, în special, de autori români și, mai ales, de marii clasici ai literaturii române.

Încercăm să strângem câteva mii de cărți pe care le vom duce în Republica Moldova la sfârșitul lunii aprilie. Vreau să mulțumesc tuturor buzoienilor care se vor implica în campanie, școlilor și Inspectoratului Școlar Județean care popularizează această acțiune, precum și Bibliotecii Județene pentru implicare – a mai spus Petre Emanoil Neagu.

Acesta a îndemnat buzoienii să se alăture campaniei derulată de CJ. “Haideți să arătăm că Buzăul este solidar cu copiii din Republica Moldova!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook de președintele Consiliului Județean Buzău.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns