Buzoienii trebuie să învețe să se obișnuiască cu maidanezii de pe străzi

de Stiri Buzau Media

646x404Maidanezi continuă să se înmulţească pe străzile municipiului Buzău, iar reclamaţiile curg la primărie şi la serviciul de ecarisaj. Padocurile sunt aproape pline, însă eutanasierea celor sănătoși este blocată în continuare în justiție. Odată cu încălzirea vremii, în mai multe zone ale municipiului au reapărut haite. Oamenii au ajuns să se teamă să iasă din case la orele serii sau să arunce gunoiul pentru că maidanezii devin agresivi.
Temerea buzoienilor este și întemeiată. Prezentările înregistrate la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean Buzău arată că, lunar, 100 de persoane sunt mușcate de câini. În unele cazuri, rănile sunt grave și este nevoie de tratament îndelungat.

situația a fost luată în discuție luni la Colegiul Prefectural însă deocamdată nici autoritățile sanitar-veterinare nu au soluție și așteaptă punct de vedere de la Direcția Sănătatea Animalelor din cadrul ANSVSA.
Până când instanțele vor lua o decizie definitivă legată de gestionarea câinilor fără stăpân, singura soluție rămâne să ne obișnuim cu cât mai multe animale pe străzi.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns