Focurile Vii de la Lopătari, fenomen natural unic în Europa, încă un mister pentru oamenii de ştiinţă

de Stiri Buzau Media

focurile-vii-din-comuna-lopatari-judetul-buzauDacă de Vulcanii Noroioşi ştie toată lumea, sunt locuri în județul Buzău care ies din tiparele unui peisaj obişnuit şi de care puţini au auzit.

Locuri care pot fi transformate oricând într-un decor de film hollywoodian, dar şi într-o destinaţie de weekend sau, de ce nu, într-un tur… tematic: „Cele mai ciudate obiective turistice din România”.

Ciudate şi necunoscute, căci puţini au auzit de ele, însă spectaculoase, unele dintre ele desprinse parcă din filmele SF.

Focurile Vii de la Terca, comuna Lopătari, sunt un exemplu. Fenomen natural unic în Europa, Focurile Vii încă reprezintă un mister pentru oamenii de ştiinţă. Este vorba despre 400 de metri pătraţi de pământ din care ies flăcări, care pot ajunge chiar şi până la 20 de centimetri înălţime. Se pare că fenomenul se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care în urma frecării se aprind, provocând un adevărat spectacol de flăcări.

În credința populară, se spune despre ele că sunt făcătoare de minuni și că atunci când ajungi la focurile vii este bine să îți pui o dorință, pentru că ți se va îndeplini.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns