Consiliului Național al Dizabilității, prima întâlnire a societății civile cu administrația locală și județeană la Buzău

de Stiri Buzau Media

32873Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR) organizează prima întâlnire a societății civile cu administrația locală și județeană la Buzău. Această dezbatere publică este intitulată ‘Dreptul meu: Accesul la viață’ şi se va desfășura în Consiliul Județean, astăzi, începând cu orele 11,00.

Inițiativa are la bază necesitatea implicării mai active a autorităților locale și regionale în procesul de monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități și demararea unei campanii de conștientizare și informare a opiniei publice în legătură cu demersurile Consiliului Național al Dizabilității din România și al organizațiilor nonguvernamentale din domeniu, în vederea îndeplinirii obiectivului comun: Nimic despre noi fără noi!
De asemenea, consultarea publică vizează revizuirea Strategiei Naționale 2015-2020 ‘O societate fără bariere’ și deschide o serie de astfel de acțiuni prin care vom afla în mod direct părerea persoanelor cu dizabilități asupra a ceea ce s-a realizat până în prezent, în fiecare domeniu, precum și provocările cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și modalități de a le rezolva. CNDR este vocea democratică și reprezentativă a persoanelor cu dizabilități din România. Astfel, dorim să auzim direct de la persoanele cu dizabilități și familiile lor ceea ce ar putea face Guvernul României pentru a le face viața mai ușoară – a declarant Daniela Tontsch, Președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

Uniunea Europeană (UE) a ratificat Convenția Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilitati și, în 2010, Comisia Europeană a adoptat Strategia europeană pentru persoanele cu dizabilități 2010-2020. Strategia pentru persoanele cu dizabilități oferă o foaie de parcurs pentru punerea în aplicare a Convenției ONU în Romania, în jurul a opt domenii principale de acțiune.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns