CUM SE VOPSESC CORECT OUĂLE DE PAȘTE! ÎNCEARCĂ ACESTE TRUCURI

de Stiri Buzau Media

ouă-paști-300x199Există câteva trucuri pe care trebuie să le știi atunci când vopsești ouă de Paște.

Iată tot ce trebuie să știi:

– cumpără ouă proaspete! Însă pentru a verifica acesta lucru este bine să le scufunzi în apă. Cele vechi se vor ridica la suprafață, cele proaspete vor cădea la fund.

 După ce ai verificat prospețimea ouălor, lasă-le 2-3 zile în frigider, înainte de fierbere, pentru ca să curăți mai ușor coaja și să nu fie lipicioase.

 Pentru a nu se sparge în timpul fierberii, scoate-le din frigider cu o seară înainte. Este bine să stea la temperatura camerei minim 4 ore.

 Ouăle se spală cu apă și detergent și apoi se clătesc cu o soluție din apă și oțet în cantități egale, pentru a se prinde cât mai bine culoarea.

 Într-o oală mare, dar puțin adâncă se pun ouăle la fiert într-un singur strat, în apă rece. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!

 Daca nu îți place să pictezi ouăle cu vopsea de la magazin, alege o variantă naturală. Poți obține ouă roșii dacă le fierbi în zeamă de coaji de ceapă roșie sau în zeamă de sfeclă. Ouă frumos colorate obții și cu ajutorul morcovilor, portocalei, spanacului și cafelei.

 Dacă preferi vopseaua de la magazin, în afară de instrucțiunile de pe plic, trebuie să știi că la aceasta se adaugă și oțet la fierbere.

După ce ai colorat ouăle, unge-le cu puțin ulei, pentru luciu.

Sursa – kfetele.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns