Gloria e lideră în play-out după victoria cu 2-0 cu Rapid Suceava!

de Stiri Buzau Media

faza gloriaGloria are timp să-şi mai tragă sufletul şi să privească în continuare cu încredere lupta pentru salvarea de la retrogradare. Sîmbătă, în Crîng, într-o partidă extrem de importantă în economia acestei lupte, echipa buzoiană a reuşit o victorie super-preţioasă, scor 2-0, împotriva Rapidului Suceava, iar cum în disputa dintre ACS Berceni şi CS Baloteşti a fost remiză (1-1), a urcat pe primul loc în play-out! În faţa sucevenilor, Gloria a deţinut în permanenţă controlul, sucevenii apropiindu-se destul de rar şi nici atunci nu foarte periculos de poarta lui Preda. Totuşi, deschiderea scorului a venit tîrziu, cu un minut înainte de pauză, cînd Răduca a transformat un penalty acordat ca urmare a unui fault comis asupra lui Marcu. Dominarea Gloriei a fost şi mai accentuată în partea secundă, cînd ocaziile la poarta oaspeţilor au fost şi mai multe, şi mai mari, însă numai una singură a fost concretizată, în primul minut al prelungirilor, de Marcu, cu un şut plasat de la 8 metri. De menţionat că buzoienii au evoluat pentru aproximativ o jumătate de oră cu un om în minus, după eliminarea mijlocaşului Mugurel Dedu, pentru cumul de „galbene”. Gloria acumulează astfel, după victoria de sîmbătă, 19 puncte şi trece în fruntea clasamentului, poziţie pe care are toate şansele să şi-o păstreze şi după etapa viitoare, cînd va evolua tot în Crîng, împotriva Ceahlăului Piatra Neamţ.

Gloria Buzău: Preda – A. Iordache, Vîrtej, Vlaicu (cpt.), Agache – Marcu, Dedu – N. Popescu (71 Burlacu), Koprindzhiyski (46 Bobe), Danciu (74 Botă) – Răduca. Rezerve neutilizate: Sîrbu – Cl. Dumitrescu, A. Voicu, Al. Ioniţă. Antrenor: Viorel Ion

Play-out, etapa a 3-a:

Gloria Buzău – Rapid Suceava 2-0

ACS Berceni – CS Baloteşti 1-1

Ceahlăul Piatra Neamţ – Bucovina Pojorîta 0-4

Clasament

1.Gloria – 19 p

2.Berceni – 17 p

3.Baloteşti – 16 p

4.Suceava – 15 p

5.Pojorîta – 13 p

6.Ceahlăul – 5 p

Viorel Ion, antrenor Gloria: “Este o victorie mare, în urma acestui rezultat sîntem pe primul loc în play-out, păcat că nu jucăm în play-off, am spus-o de atîtea ori, am fi avut potenţial, dacă lucrurile stăteau bine din punct de vedere financiar. Am dominat jocul pe tot parcursul ambelor reprize, dar la un moment dat mi-a fost frică să nu se răzbune ocaziile, la cîte am ratat, la cele 3-4 atacuri pe care le-a avut Suceava. Eu zic că a fost un meci reuşit şi după ce-am rămas în 10 oameni am avut puterea să şi marcăm”

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns