Elevi de la Colegiul Economic și de la Școala Ulmeni, la Gala Culturală Internațională ,,Culorile Lumii’’

de Stiri Buzau Media

12783637_1239293416098256_1724697119785618273_oParteneriatul dintre Instituțiile de Învățământ Lumina și Colegiul Economic s-a încheiat cu participarea elevilor buzoieni la un eveniment plin de culoare și bucurie. Este vorba despre Gala Culturală Internațională, un spectacol de anvergură cu o investiție artistică și tehnică impresionantă organizat de Fundația Lumina. 40 de elevi de la unitatea de învățământ buzoiană și 15 elevi de la Școala Gimnazială din Ulmeni au fost, pe 1 martie, printre cei aproximativ 6000 de spectatori de la Sala Palatului.

Evenimentul a adus împreună, pe aceeași scenă, popoare și culturi diferite, dar care împărtășesc aceleași valori fundamentale. Copii talentaţi din România, Albania, Azerbaijan, Bangladesh, Franţa, Georgia, India, Kazakhstan, Kosovo, Mexic, Africa de Sud, Tanzania, Tunisia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Filipine şi Kenya au urcat pe scena din Bucureşti şi au oferit un program artistic la nivel profesionist, pentru care s-au pregătit aproape un an.

Participarea elevilor buzoieni la gala româno-turcă, intitulată ,,Culorile lumii’’, a însemnat deschiderea spre cultură într-o epocă în care preocuparea esențială pare să fie colectarea unui număr cât mai mare de like-uri pe facebook. Nu este singura activitate prin care se încearcă o direcționare a tinerilor către frumos și valoare. Dar, cu siguranță, nu va fi nici ultima, pentru că cei cinci ani de colaborare cu Lumina Instituții de Invățământ, ce au peste 160 de centre în lume, vor fi precedate de un nou parteneriat, încheiat pentru următorii cinci ani școlari. La nivelul județului Buzău, concursul Lumina Math a fost organizat în cadrul aceluiași parteneriat.

Accesul la gală s-a realizat pe bază de invatații acordate de parteneri cu titlu gratuit. Elevii au fost însoțiți de profesorii Cristina Drugă, Lucia Olteanu și Irina Costianu de la Colegiul Economic Buzău și Doina Baboi de la Școala Gimnazială Ulmeni.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns