Elevii de clasa a XI-a și a XII-a încep luni simulările pentru bacalaureat

de Stiri Buzau Media

simulare-bacObiectivul simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a este familiarizarea acestora cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Astfel, elevii clasei a XI-a vor susține pe 7 martie proba la Limba și literatura română, pe 8 martie proba la Limba și literatura maternă, iar pe 9 martie proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.
Și elevii de clasa a XII-a vor susține pe 7 martie 2016 proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 8 martie la Limba și literatura maternă. Simulările continuă pe 9 martie cu proba obligatorie a profilului la matematică sau istorie, iar ultima probă este cea la alegere a profilului și va avea loc pe 10 martie (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).

Subiectele vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru bacalaureat, iar elevii vor fi prezenți în sălile de clasă până la ora 08.30. Probele scrise se vor desfășura pe parcursul a trei ore, în intervalul orar 09.00-12.00, iar rezultatele vor fi afișate pe 18 martie 2016.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns