Îngrijorător! Peste 80% din şcolile din Buzău nu au asigurată paza

de Stiri Buzau Media

Social^Îngrijorător! Peste 80% din şcolile din Buzău nu au asigurată pazaUn raport al Poliţiei legat de siguranţa în unităţile de învăţământ a scos la iveală o cifră îngrijorătoare n ceea ce priveşte paza unităţilor de învăţământ. În acest moment, puține sunt școlile în care elevii sunt protejați de poliţişti locali, de agenţi de securitate, ori care sunt dotate cu sisteme de supraveghere video.Din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul nostru, doar 16,33% sunt asigurate cu pază și 29% sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Cifrele sunt îngrijorătoare având în vedere că, de multe ori, în școli s-au petrecut scene de violență sau au fost înregistrate furturi.de exemplu, de la debutul acestui an şcolar, în unităţile de învăţământ sau în apropierea acestora s-au înregistrat 7 infracțiuni, unele de furt, altele de violență sau de purtare abuzivă. Acțiunile desfășurate de oamenii legii au scos la iveală că, la nivelul județului, există 5 unități de învățământ care nu au nici măcar un gard împrejmuitor. Așa se face că în unele școli poate intra oricine chiar dacă accesul persoanelor străine este interzis.

În acest sens, prefectul judeţului Buzău a solicitat ca, până la următoarea şedinţă a Colegiului Prefectural, să fie întocmit un raport referitor la măsurile care au fost luate şi pentru asigurarea acestor şcoli.

Nu mi se pare normal ca în şcoli să poată intra oricine şi oricând. Chiar şi părinţii dacă sunt chemaţi trebui să aibă acces numai după acordul directorului şcolii. Cred că este cazul să fim mai atenţi la acest aspect, mai ales că este vorba de siguranţa copiilor nostri. Eu am trimis anul trecut 4 solicitări către adminstraţii să se ocupe de acest aspect, dar văd că în unele cazuri lucrurile au rămas neschimbate – a spus prefectul judeţului Buzău, George Sava.

Directorii de școli vor primi directive ca, în cel mai scurt timp, să găsească soluții, astfel încât unitățile de învățământ să fie dotate cu pază ori cu sisteme de supraveghere video.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns