Joi se înroșesc ouăle. Cum să le fierbi fără să crape

de Stiri Buzau Media

ouă-paști-300x199Tradiția spune că în joia mare este bine să înroșim ouăle. Ti se intampla adesea ca ouale sa se sparga in momentul in care le fierbi? Ei bine, daca apelezi la aceste trucuri simple, ouale tale de Paste vor arata perfect.

  1. Lasa ouale sa se incalzeasca
    Cu doua-trei ore inainte de a fierbe ouale, scoate-le din frigider si lasa-le sa se incalzeasca pana ajung la temperatura camerei.
  2. Nu le pune in apa fierbinte
    Multi fac gresala de a adauga ouale in apa fierbinte. Acest lucru va duce, inevitabil, la spargerea lor. Asaza ouale in oala in care urmeaza sa le fierbi, apoi acopera-le cu apa rece. Abia dupa ce ai acoperit ouale cu apa, pune oala pe aragaz si las-o sa fiarba.
  3. Fierbe ouale 10 minute
    Daca vrei sa obtii oua tari, fierbe-le timp de 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Nu fierbe ouale prea mult deoarece vor, fierte in exces, se vor crapa.

Sursa – Ampress.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns