O nouă subunitate de pompieri operaționalizată astăzi la Nehoiu

de Stiri Buzau Media

received_963384980381231O nouă subunitate de pompieri va asigura misiunile de protejare și intervenție în situații de urgență, pentru siguranța comunității din zona de nord a județului Buzău.

În cursul acestei zile, în orașul Nehoiu a fost operaționalizat un nou punct de lucru aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Neron Lupașcu’ al județului Buzău. Structura de intervenție va deservi orașul Nehoiu si comunele Gura Teghii și Siriu, cu localitățile aparținătoare, care însumează o populație de peste 17.800 de locuitori.
Noul punct de lucru va fi deservit de 15 salvatori care vor încadra o autospecială complexă de stingere cu apă și spumă, echipată și cu accesorii specifice pentru descarcerare și acordarea primului ajutor medical.
Prin deschiderea acestui punct, timpul mediu de răspuns la situațiile de urgență se va reduce semnificativ de la 34 de minute la 22 minute, iar distanta medie va fi micșorată de la 26 km la 13 km.
Necesitatea dislocării acestor structuri operative derivă din dorința de optimizare a utilizării resurselor umane și materiale ale serviciilor profesioniste pentru situații de urgență și creșterea calității intervenției prin promovarea conceptului de proximitate, fapt pentru care la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență funcționează peste 40 puncte de lucru.
Înființarea acestora reprezintă un pas important pentru atingerea dezideratului de creștere a gradului de siguranță a cetățeanului și protecția populației, în cursul acestui an urmând a fi identificate soluțiile viabile care să permită operaționalizarea si altor noi subunități.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns