Pompierul erou de la Mihăilești are nevoie de sprijinul semenilor pentru o proteză nouă. Donează și ajută un salvator să meargă mai departe

de Stiri Buzau Media
Pompierul erou de la Mihăilești are nevoie de sprijinul semenilor pentru o proteză nouă. Donează și ajută un salvator să meargă mai departe

Pompierul erou de la Mihăilești are nevoie de sprijinul semenilor pentru o proteză nouă. Donează și ajută un salvator să meargă mai departeAcum mai bine de 11 ani, unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în ultima jumătate de secol în România avea să schimbe destinele multor oameni. Pe 24 mai 2004, 18 oameni au murit și alți 13 au fost răniți, după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc și a explodat lângă Mihăilești. Au murit atunci 7 pompieri, 2 jurnaliști și 9 săteni sau simpli trecători la momentul producerii exploziei.

Pompierul Marian Ilie – Simi a supraviețuit, însă o schijă i-a retezat piciorul drept aproape din șold, iar pe stângul l-a străpuns. Deși a avut de îndurat multă suferință, Marian Ilie, militar în termen la acea vreme, acum în vârstă de 31 de ani, a ales să rămână printre salvatori și și-a continuat viața aparent normal. A ridicat un monument în curtea casei sale, în cinstea colegilor săi care au pierit în teribilul accident și merge la lucru, în cadrul ISU Buzău, la garda de intervenție Mărunțișu, unde este salariat civil.

Acum, el are nevoie de ajutor. Proteza pe care o are este veche de 10 ani, defectă și îi provoacă răni, Marian abia reușind să meargă. Pentru alta nouă nu are bani, deoarece cea mai ieftină costă în jur de 17.000 Euro. O viaţă mai uşoară pentru Marian Ilie – Simi costă 45.000 de euro, adică o proteză performantă pe care nici cu ajutorul familiei şi a colegilor nu şi-o permite.
Pentru a veni în sprijinul eroului de la Mihăilești Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a demarat o campanie de strângere de fonduri. Din păcate, până acum, s-au strâns abia aproape 5.000 de lei.

De aceea, Marian Ilie – Simi are nevoie de sprijinul nostru pentru o viață normală.

Pompierul poate fi ajutat cu donații în contul:

RO29RZBR0000060009659616

deschis la REIFFEISEN BANK pe numele ILIE MARIAN -SIMI

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns