ÎNCHISOARE pentru cei care refuză să-și vaccineze copilul

de Stiri Buzau Media
ÎNCHISOARE pentru cei care refuză să-și vaccineze copilul

ÎNCHISOARE pentru cei care refuză să-și vaccineze copilulPărinţii care refuză să-şi vaccineze copiii ar putea fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului şi trimişi la închisoare.

Proiectul pregătit de Ministerul Sănătăţii vine după luni de dezbateri aprinse în rândul medicilor dar mai ales al părinţilor care refuză să-şi vaccineze copiii. Dacă această lege se va aplica, cei nevaccinaţi nu vor mai fi primiţi în şcoli sau grădiniţe. Elevii care nu vor avea schema completă de vaccinuri vor fi păsuiţi un an iar dacă părinții vor refuza în continuare vaccinarea micuților riscă închisoarea.

Pe de altă parte, școlile sau grădiniţele care ar accepta copii nevaccinaţi riscă amenzi ce pot ajunge şi la 10 mii de lei. La fel şi medicii de familie care vor încalca legea de trei ori la rând. Amenzi vor primi şi direcţiile de sănătate publică dacă nu asigură condiţiile de păstrare a dozelor de vaccin.

Inspectorii şcolari spun însă că ar trebui să se revină la vechea formulă în care vaccinarea se făcea în şcoli şi grădiniţe.

În proiect se face referire şi la compensaţiile pentru cazurile de invaliditate provocate de vaccinuri, dar şi sancţiuni pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii. Ei pot fi acuzaţi de „rele tratamente aplicate minorului”, dacă nu l-au vaccinat până la trei ani, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 3 până la 7 ani.

Proiectul este încă în lucru şi ar putea suferi modificări până la lansarea în dezbatere publică.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns