Rata de vaccinare va fi afișată pe site-ul inspectoratului școlar din fiecare județ

de Stiri Buzau Media

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișata pe site-ul inspectoratului școlar din fiecare județ în parte. Comitetul pentru Situați de Urgență are o ședință a CNSU, iar la finalul ședinței va comunica Hotărârea/Hotărârile adoptată/adoptate cu privire la începerea școlii.

„Vinerea va fi ziua de referință pentru rata de vaccinare”, a spus ministrul Educației în conferința de presă de vineri. Cîmpeanu a spus că aproximativ 12 județe au rată de vaccinare mai mică de 60% la nivelul școlii.

Ministrul Educației anunță, vineri, condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni când se încheie vacanţa. Aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, prezenţa fizică în unităţile de învăţământ va fi strict condiţionată de rata de vaccinare a personalului, avându-se în vedere un prag de 60%.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în cursul zilei de vineri, se vor stabil exact condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prezenţa fizică la ore la fi strict condiţionată de rata de vaccinare în fiecare unitate de învăţământ.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% in rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiriedu.ro

 

 

Știri despre: ,