Schimbări la nivelul pielii care pot semnala diabetul, intoleranța la gluten și hipotiroidia

de Stiri Buzau Media

261127_mainMulte afecțiuni putem să le depistăm la timp dacă ne studiem cu atenție corpul. Iată diverse semnale de boală pe care orgnismul ți le transmite prin intermediul pielii:

Pete întunecate la subraț și la ceafă

Câți dintre noi ne controlăm axilele? Însă ar trebui să fim atenți mai ales atunci când în această zonă apar pete întunecate, fine sau mai groase. Ele pot să apară și la ceafă.

Sunt creme care ajută, însa problema nu se rezolvă: este necesar un control pentru diabet. Asta reflectă ce se petrece în interiorul organismului.

Umflături pe fese, coate, genunchi care te mănâncă
Poate să nu fie o iritație tipică, ci una agresivă care trădează o intoleranță la gluten. Dacă aveți așa ceva, trebuie diagnosticată deoarece sunt necesare niște schimbări majore în dietă (eliminarea glutenului).

Zone de piele foarte uscată, ușor gălbuie sau care se exfoliază
Pot să apară mai ales pe coate, genunchi sau sub sâni. Aceste zone indică hipotiroidism sau un nivel scăzut al hormonilor tiroidieni. Pielea de acest fel e foarte uscată și nu reacționează la produse hidratante. De asemenea, puteți observa că aveți părul și unghiile casante. Nediagnosticată la timp, hipotiroidia poate duce la multe probleme medicale.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns