Trenul spre București, vagoane modernizate și conexiune gratuită la internet

de Stiri Buzau Media

imagePasagerii care vor călători pe rutele București – Buzău și București – Constanța cu cele mai nou modernizate vagoane ale CFR Călători au posibilitatea, începând de luni, să se conecteze gratuit la internet prin Wi-Fi, într-un proiect-pilot de patru luni inițiat de un operator de telefonie.

Vorbim despre un proiect pilot, care a fost o propunere a unui operator național de telefonie și pe care am acceptat-o. Urmează ca, după anumite teste care au început de astăzi, să ne gândim să introducem acest serviciu și pe celelalte trenuri InterRegio. Motivul pentru care au fost alese aceste două rute a fost sezonul estival care urmează să înceapă și ne gândim la oferirea unor facilități în plus călătorilor noștri care folosesc trenul ca mijloc de transport în deplasările lor către mare. De asemenea, pe aceste rute circulă cele mai noi vagoane modernizate care au intrat în parcul nostru și care au fost dotate cu ajutorul acelui operator cu astfel de instalații – a declarat, luni, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Serviciul este disponibil pe rutele București Nord — Constanța și retur și București Nord — Buzău și retur. Trenurile au o compunere standard de câte 5 vagoane modernizate: un vagon clasa 1, patru vagoane clasa a 2-a, iar fiecare dintre acestea va avea semnal Wi-Fi.

În funcție de rezultatul testelor și de solicitări, dar și de disponibilitatea călătorilor de a completa un mini-chestionar înainte de a se loga la Wi-Fi, serviciul s-ar mai putea introduce și în trenurile care circulă pe alte rute, cum ar fi: Brașov, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași.

În ceea ce privește vagoanele care circulă pe cele două rute, Iosif Szentes a spus că acestea sunt modernizate.

Toate vagoanele sunt din seria 276 varianta a II-a modernizate, care ne-au intrat în parc. După primele cinci vagoane, am mai încheiat un contract de 10 vagoane. Șapte vor fi livrate până la începutul lunii iulie și, în funcție de posibilități și de timpul avut la dispoziție, am mai putea să încheiem încă un contract, așa cum am preconizat inițial, de până la 30 de vagoane. Deci, să avem încă un contract mare de încă 15 vagoane. Încercăm deja pentru noul lot să ne gândim și la vagoane de clasa 1 – a adăugat el.

Foto: AGERPRES

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns