Trebuie să pregătești repede prânzul sau cina și carnea nu s-a decongelat?
Iată ce trebuie să faci:
Luați două cratițe de metal și puneți-le în chiuvetă. Pe una întoarceți-o cu fundul în sus și puneți carnea pe ea. Pe cealaltă, umpleți-o cu apă și puneți-o peste carne. Trebuie apoi să așteptați 5-10 minute în funcție de grosimea cărnii și gata veți avea carnea dezghețată foarte rapid. Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil.
Pentru acest truc culinar atât de ingenios există însă și o explicație. Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este, un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimente.
Atunci când presați o bucată de carne între două oale de aluminiu măriți suprafață cu care aceasta intră în contact cu temperatura din cameră, ceea ce ajută la decongelarea rapidă.
Sursa – retete.bewoman.ro