Varza, leacul din grădină

de Stiri Buzau Media

varzaSimplul suc de varză este extrem de eficient în tratamentul bolilor digestive, însă în momentul în care este combinat cu ghimbirul,mierea și scorțișoara, cele patru ingrediente vor crea un amestec uimitor, capabil să trateze nenumarate boli și să creeze o imunitate pregătită să facă față oricărei „confruntări”.

Pentru un pahar din acest amestec vei avea nevoie de:

– ½ de kilogram de varză albă proaspătă

– o bucățică de 2 cm de rădăcină de ghimbir

– 2 lingurițe de miere

– un vârf de linguriță de scorțișoară

Procedeul este destul de simplu. Trebuie doar să spălați varza, să o curățați de frunzele afectate, să o tăiați în bucățele potrivite pentru a încape în storcător. După ce ați terminat cu varza trebuie să curățați de coajă rădăcina de ghimbir, apoi spălați-o bine.

Adăugați rând pe rând varza și ghimbirul, la storcător, până când se va umple un pahar de aproximativ 150-200 de grame.

La final adăugați mierea și scorțișoara, amestecând bine pentru omogenizare.

Acest amestec va fi extrem de utilî tratamentul diverselor condiții de sănătate dupa cum urmează :

– Pentru tratamentul cancerului de colon – se consumă două pahare pe zi, unul dimineața după masă și altul seara înainte de culcare. Persoanele care nu au nicio problemă în a consuma ghimbir proaspăt, pot face acest amestec și mai eficient, în cazul în care vor adăuga o bucățică mai mare de ghimbir (4 cm ).

– Pentru tratamentul ulcerului gastric și duodenal, se consumă un pahar pe zi, dimineața pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun, timp de 30 de zile. Acest amestec va reface nivelul acidului gastric, având un efect calmant și cicatrizant.

– Pentru scăderea nivelului de acid uric din sânge (gută) , este necesar consumul unui pahar pe zi, dupa masă, timp de 45 de zile. Extractul din ghimbir va ajuta la reducerea inflamațiilor atunci când organismul este supus unui proces de curățare.

– Pentru tratamentul anemiei este suficient un pahar pe zi, dupa masă, de 3-4 ori pe săptămână pe toata perioada calda (lunile mai, iunie, iulie și august). Acest amestec va reface pierderile de vitamine și minerale, în special în perioadele de caldură excesivă.

– Pentru tratamentul mahmurelii – este necesar consumul unui pahar, imediat după ce v-ați trezit. Simptomele neplăcute se vor diminua în maxim 30 de minute după consum.

– Pentru tuse seacă – Este suficient să beți câteva guri din acest suc, de 7-8 ori pe zi, până când tusea se va diminua.

Cel mai important aspect este că amestecul să fie consumat imediat după ce a fost făcut.

Sursa: bzi.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns