22 de permise reţinute pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului

de Stiri Buzau Media

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 149 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 50 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, 3 august, în intervalul orar 07.00 – 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru reducerea riscului rutieri, pe DJ203K, în zona de competenţă.

Astfel, din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespecarea normelor rutiere, 22 au vizat nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului mobil amplasat pe durata lucrărilor şi depăşirea coloanei aflate în aşteptare la semafor pe tronsonul de drum menţionat.

Totodată, şoferilor care au încălcat prevederile menţionate le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru aceste abateri este de peste 10.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora. Poliţiştii au depistat 65 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 23 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 194 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui bărbat de 37 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, precum şi pentru neperespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (22), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 24 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 60.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului. În cazul celor doi şoferi, un bărbat de 47 de ani, din Verneşti şi o femeie în vârstă de 40 de ani, din Vrancea, aparatele etilotest au indicat valoarea de 0,51 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Alt dosar penal a fost întocmit de poliţişti pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul unei persoane ce nu deţine permis de conducere.