Abateri în trafic sancţionate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră

de Stiri Buzau Media

În ziua de 7 iunie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 137 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 34 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 4 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile

Cea mai mare viteză– 134 km/h –  a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe Şoseaua Nordului, la volanul autoturismului fiind depistat un conducător auto în vârstă de 42 de ani, din Costeşti.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto pentru oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis (8), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (25), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (16), precum şi pentru alte abateri în trafic (33).

Alte 6 permise au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru depășire neregulamentară, precum şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au întocmit şi un dosar penal care a vizat conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. În acest caz, un tânăr de 20 ani, din Pătârlagele, a fost depistat la volanul autoturismului pe raza aceleiaşi localităţi,  iar în urma verificărilor efectuate în  bazele specifice, poliţiştii au constatat faptul că tânarul are suspendat dreptul de a conduce.

Știri despre: , , ,