Absorbția fondurilor europene, subiect de discuții la Consiliul Județean Buzău

de Stiri Buzau Media

fonduri-europenePreședintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a organizat, miercuri, o întâlnire cu primarii buzoieni și cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, AFIR, ANSVSA, pe tema absorbției de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Absorbția fondurilor europene reprezintă o prioritate atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru fiecare autoritate locală din județul Buzău, întrucât ne oferă posibilitatea de a implementa proiecte de care fiecare comunitate are atâta nevoie. Am organizat astăzi această întâlnire din dorința ca primarii să fie informați în ceea ce privește perioada de finanțare 2014-2020 – a declarat Petre Emanoil Neagu.

Oficialii prezenți la întâlnire au prezentat pricipalele axe de finanțare, noile reglementări în domeniul absorbției fondurilor europene, alocările pentru fiecare măsură în parte, precum și modul în care a fost simplificat întregul proces de accesare de fonduri.

Una dintre noutățile prezentate în cadrul ședinței de astăzi a făcut referire la faptul că depunere proiectelor, avizarea achizițiilor, precum și depunere cererilor de finanțare și rambursare se poate face online, scurtându-se astfel timpii de așteptare.

Discuția de astăzi a avut rolul de a le pune la dispoziție primarilor informațiile referitoare la noile ghiduri de finanțare, precum și schimbările care au apărut pe noul buget european. Ne dorim ca gradul de absorbție a fondurilor să fie cât mai ridicat, pentru că încă este nevoie de investiții substanțiale în fiecare comună în parte, fie că vorbim despre drumuri, sisteme de apă-canal sau de infrastructura educațională sau culturală – a mai spus Petre Emanoil Neagu.

De asemenea, reprezentanții autorităților locale au putut adresa întrebări și au fost discutate chestiuni punctuale pe care le-a ridicat fiecare în parte.

La întâlnire au mai participat:

GEORGE TURTOI – Secretar de stat în Ministerul Agriculturii

IULIAN BUCATARU – Director general adjunct Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR

ANGHEL PANAIT – Director general adjunct Centrul Regional II Constanța

DECEBAL VRÂNCEANU – Șef serviciu Serviciul Infrastructura de bază Centrul Regional II Constanța

DUMITRU BĂICULESCU – Director general Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

MIHAI HERCIU – Directorul general al Autorității de Management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurală

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns