Află de aici ce servicii social-filantropice a desfăşurat Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în 2015 şi ce sume a cheltuit pentru aceste activităţi!

de Stiri Buzau Media

3Arhiepiscopia Buzului şi Vrancei a făcut public un raport în care se arată sumele cheltuite pentru spirjinirea aproapelui aflat în dificultate pe parcursul anului trecut. Nu mai puţin de 1,5 miliarde de lei au fost alocate către 35 de mii de personae care au primit alimente, îmbrăcăminte, medicamente, ajutoare financiare. Iată rapotul Arhiepiscopiei:

Aflată în incinta Centrului Eparhial, Cantina Filantropia a acordat, gratuit, hrană caldă (masa de prânz), la domiciliu, de luni până vineri, unui număr de 30 de beneficiari din municipiul Buzău.O altă componentă a activităţii social-filantropice a constat în oferirea de ajutoare financiare şi materiale unor persoane aflate în dificultate. Astfel, Centrul Eparhial a oferit, din fonduri proprii, suma de 241.648 lei unui număr de 350 de beneficiari. La aceasta, s-a adăugat suma de 741.912 lei, cheltuită de parohiile şi protoieriile Eparhiei noastre, pentru un număr de 37.239 de beneficiari; totodată, valoarea produselor distribuite persoanelor nevoiaşe (alimente, îmbrăcăminte, medicamente, materiale de construcţii etc.) s-a ridicat la suma totală de 530.153 lei. Cu aprobarea Permanenţei Consiliului Eparhial, din Fondul Filantropia, a fost alocată suma de 77.500 lei,pentru reamenajarea şi dotarea Casei de prăznuire a Parohiei Sfântul Apostol Andrei din Focşani, care a fost sfinţită şi inaugurată, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, în data de 9 noiembrie. În fiecare duminică şi sărbătoare, aici, servesc o masă caldă 25 de persoane defavorizate, iar, în cursul săptămânii, spaţiul casei de prăznuire este folosit pentru activităţi educative dedicate copiilor. Cu prilejul sărbătorilor de Crăciun şi de Sfintele Paşti, Sectorul Social-filantropic şi misionar a organizat mai multe acţiuni caritabile în centrele de asistenţă, destinate copiilor şi bătrânilor, din Buzău şi Vrancea. Au fost oferite daruri unui număr de 822 de copii, dar şi un sprijin financiar pentru Complexul de servicii Alexandru Marghiloman şi Asociaţia 1 Iunie 2001 din Buzău, în valoare totală de 7000 de lei. În urma unui incendiu, casa unei mame, cu doi copii mici, din oraşul Buzău, a ars aproape în totalitate. Sectorul Social, împreună cu elevii Seminarului Teologic din Buzău şi firma RER Buzău, a organizat o activitate de voluntariat, prin care spaţiul a fost eliberat şi igienizat. Cu sprijinul financiar al Centrului Eparhial şi al Parohiei Sfântul Vasile, la începutul lunii decembrie, au fost finalizate lucrările de reamenajare şi contrucţie, astfel că mama cu cei doi copii au putut reveni acasă. Prin intermediul Centrului de pelerinaje Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, credincioşii din cele două judeţe ale Eparhiei au putut vizita locuri sfinte din cuprinsul României, dar şi din alte ţări, precum Grecia şi Israel. De pildă, în anul precedent, au fost organizate 114 pelerinaje, dintre care 101 în ţară şi 13 în străinătate, respectiv 4 pelerinaje în Israel şi 9 în Grecia. Din Fondul Pelerinului Misionar, au fost organizate 3 pelerinaje sociale pentru 300 de copii şi tineri cu posibilităţi materiale reduse. Aceştia s-au bucurat, vizitând mănăstirile şi alte obiective culturale din Moldova, Buzău şi Vrancea.”

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns