Autorităţile buzoiene pregătesc un nou proiect: teatru de vară în Parcul Tineretului

de Stiri Buzau Media

amfiteatruAmfiteatrul din Parcul Tineretului ar urma să fie reamenajat pentru a găzdui un teatru de vară. Aici se vor desfăşura mai multe evenimente organizate de instituţiile de cultură municipale şi judeţene. Proiectul ar urma să fie realizat printr-un parteneriat între Primărie şi Consiliul Judeţean. Ideea realizării unui teatru de vară a pornit de la interesul mare arătat de buzoieni față de proiecțiile de filme românești difuzate în ultimii doi ani în amfiteatrul din Parcul Tineretului. În acest sens,  autoritățile s-au gândit că aici poate fi amenajat un spaţiu special pentru diverse spectacole. Locația ar urma să găzduiască evenimente organizate de către instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean și a Primăriei.

Intenţionăm să demarăm o investiţie, să refacem amfiteatrul din Parcul Tineretului, să îl facem cu cuşete de dezbrăcat, cu băi, cu magazie pentru depozitarea rechizitelor şi trebuie să îl acoperim pentru a putea fi folosit indiferent de condiţiile meteo – a spus viceprimarul Alexandru Dunel.  

Lucrarea de refacere a amfiteatrului din Parcul Tineretului se va realiza cu bani alocaţi atât de Primăria Buzău, cât şi de Consiliul Judeţean.

Acest teatru de vară ar urma să fie destinaţia tuturor evenimentelor culturale organizate de instituţiile subordonate Consiliului Judeţean şi Primăriei. Această locaţie ni s-a părut nouă cea mai potrivită pentru a face un teatru de vară în care se pot desfşura evenimente precum Festivalul VedeTeatru, se pot face proiecţii de filme sau festivaluri naţionale şi inernaţionale de dansuri populare – a declarat vicepreşedintele CJ Buzău, Adrian Petre.

Lucrările ar urma să fie demarate într-o lună și se vor finaliza în iulie odată cu montarea unui acoperiș.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns