Ajutoarele de deces oferite de Casa de Pensii Buzău, sistate la început de an

de Stiri Buzau Media

ajutor-decesAjutoarele de deces oferite de Casa de Pensii Buzău nu pot fi acordate în această perioadă din an. Motivul îl reprezintă reorganizarea operaţiunilor financiare, care se face la fiecare început de an. Astfel, buzoienii care au avut un deces în familie sunt nevoiţi să apeleze la economii ori la rude pentru a face rost de bani pentru înmormântare.

Măsura sistării acordării ajutorului de deces este temporară şi, cel mai probabil, procedura va fi reluată de săptămâna viitoare, mai exact după data de 11 ianuarie.

Din cauza procedurilor necesare punerii în aplicare a fluxurilor bugetare şi a alimentării prin Trezorerie a conturilor Casei Judeţene de Pensii Buzău s-a creat o sincopă în plata ajutoarelor de deces, Sperăm ca începând cu data de 11 ianuarie să se poată efectua aceste plăţi – spun reprezentanţii Casei de Pensii Buzău.

Ba mai mult, în această perioadă de început de an, nu au fost primite nici dosarele buzoienilor care au ajuns la vârsta pensionării, aceştia fiind chemaţi la ghişeele Casei de Pensii săptămâna viitoare.

Ajutorul de deces se majorează anul acesta cu peste 260 de lei, faţă de 2015, ajungând la 2.681 de lei. Totodată, există o mărire a ajutorului de deces şi în cazul membrului de familie al asiguratului sau al pensionarului. În 2015, în judeţul Buzău au fost inregistrate aproape 5.800 de decese, cu peste 120 mai multe decât în 2014.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns