Buzăul intră sub semnul caniculei. Ce temperaturi sunt prognozate

de Stiri Buzau Media
canicula

caniculaVine canicula avertizează meteorologii. Vineri, Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo COD GALBEN de caniculă şi disconfort termic, fiind anunţate temperaturi de 36-38 de grade, de sâmbătă până luni, mai întâi în Banat, Crişana, cea mai mare parte a Olteniei şi sud-vestul Munteniei, apoi în toată ţara.

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în Banat, Crişana, cea mai mare parte a Olteniei şi sud-vestul Munteniei unde se vor înregistra temperaturi maxime de 36…38 de grade. Judeţele afectate sunt Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Potrivit avertizării meteo, valul de căldură se va intensifica duminică şi luni şi va cuprinde toată ţara care se va afla sub cod galben de temperaturi caniculare.

Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35…36 de grade şi local se vor atinge 37…38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns