Buzoienii vor avea, de astăzi, un primar interimar până la alegeri

de Stiri Buzau Media

palatul-comunal-buzau-dan-calin-4Consilierii municipali se întrunesc astăzi dimineață, în ședință extraordinară, pentru a stabili cine va prelua prerogativele funcției de primar al municipiului Buzău după ce mandatul lui Constantin Boșcodeală a încetat ca urmare a condamnării la trei ani de închisoare cu suspendare, cu interzicerea ocupării funcției de primar pentru o perioadă de cinci ani. În biroul lui Constantin Boșcodeală s-ar putea muta actualul viceprimar, Fănică Bârlă. Aleșii locali social-democrați l-au desemnat pe acesta ca fiind succesorul lui Boșcodeală, pentru următoarele trei luni, în calitate de primar interimar. Cum PSD deține majoritatea în CLM, este greu de crezut că decizia va fi alta. Și numele celuilalt vice, Alexandru Dunel, a fost vehiculat, însă acesta ar fi refuzat propunerea de a deveni numărul 1 în Primărie.

Consilierii municipali se vor reuni începând cu ora 10:00. Aleșii locali buzoieni vor discuta și despre modificarea statutului societății Trans – Bus, în vederea transformării acesteia în transportator regional, pentru ca autobuzele să poată circula din nou până la Mărăcineni și Săpoca.

Proiectul ordinei de zi al şedinţei este următorul :

1.- Ordinul Prefectului Judeţului Buzău nr. 136 din 03 martie 2016 privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului municipiului Buzău;

2.- proiectul de hotărâre privind aprobarea exercitării atribuţiilor conferite de lege ale primarului municipiului Buzău de către un viceprimar;

3.- proiect de hotărâre a acţionarului unic privind aprobarea modificării Actului Constitutiv al Societăţii Comerciale „Trans – Bus” S.A. Buzău în vederea transformării în operator regional de transport rutier de persoane.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns