PNL Buzău gata de implozie! Cum i-a dat cu flit secretarul general al PNL grupului “vesel” de “vechi liberali”

de Stiri Buzau Media

20160306_161548Vechii liberali din PNL Buzău continuă să se discrediteze, ei personal cât și organizația, care a ajuns cea mai slabă din țară, după cum preciza zilele trecute copreședintele PNL la Centru, Vasile Blaga.

Duminică seară s-a consumat un nou episod din seria acțiunilor denigratoare pornite de un grup de așa-ziși lideri de opinie, autoproclamați, ai organizației județene liberale, îndreptate împotriva celor pe care prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a încercat să-i instaleze la conducerea filialei de la Buzău, respectiv fostul senator PSD Ion Vasile, deputatul PSD Adrian Mocanu și senatorul UNPR Constantin Popa, dar și împotriva deputatului Cezar Preda și a copreședintelui PNL Vasile Blaga, pe care îi acuză de vânzarea partidului. Aceeași echipă, formată din Dorin Bădulescu, Ioan Caton Mateeşescu, Nicolae Mărăcine, Constantin Ionescu şi Lucian Sălcuţan, a reiterat hotărârea de a nu colabora cu cei trei dar și cu senatorul PSD Victor Mocanu, în condiţiile în care Centrul va impune acest lucru.

20160306_165017

Ei au susţinut că Cezar Preda, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal s-ar afla într-un ,,blat” atât cu Victor Mocanu, încă din perioada în care acesta conducea Consiliul Judeţean, cât şi cu fostul primar Constantin Boşcodeală, care i-ar fi înlesnit lui Cezar Preda anumite afaceri în municipiul Buzău. Ei spun că cearta dintre fostul Partid Democrat Liberal şi Victor Mocanu pe tema Master-planului pe deşeuri al judeţului ar fi fost doar de faţadă, acesta din urmă fiind, de fapt, de acord cu nedeschiderea unei a doua gropi de gunoi în judeţ. De asemenea, ei în acuză pe Preda de ,,blat” cu fostul primar care a acordat avize pentru mai multe panouri ­pu­blicitare amplasate pe raza municipiului Buzău pe care familia deputatului Cezar Preda le deţine, dar şi că acesta ar fi obţinut autorizaţie pentru amplasarea de panouri fotovoltaice în zona Spătaru.

Dezamăgirea nemulțumiților a fost și mai mare atunci când au văzut că secretarul general Ilie Bolojan, a cărui vizită fusese anunţată încă de joi de grupul mai sus menționat, nu a mai ajuns la Buzău. Astfel, grupul de aproximativ o sută de persoane, majoritatea de la Nehoiu, care s-a postat în jurul orei 15,30, în faţa sediului Partidului Naţional Liberal de lângă Palatul Comunal, pentru a-l întâmpina pe liderul de la București, a făcut cale-ntoarsă.

20160306_164957

Astfel că cei cinci înverșunați au mai ținut o conferință de presă, a treia din ultimele cinci zile, la fel de anostă și incoerentă ca și celelelalte, ceea ce dovedește degringolada în care se află în acest moment PNL Buzău. Cu un candidat la Primăria Buzău, Constantin Ionescu,  validat de organizație dar pe care Centrul întârzie să-l nominalizeze oficial, un cap de listă la Consiliul Județean Ioan Caton Mateeșescu, la fel, un copreședinte, Dorin Bădulescu, care nu știe dacă mai este la conducerea filialei. Acesta a explicat ulterior și de ce nu a ajuns secretarul general la Buzău:

Aş dori să mulţumesc membrilor de partid care au venit astăzi pentru a susţine ceea ce este drept pentru PNL Buzău. Suntem aici pentru că astăzi, aşa cum am promis presei aşteptam vizita domnului secretar general al PNL, vizită care nu s-a mai produs şi o să vă explic imediat de ce. Practic, joi trebuia să comunicăm cu dumneavoastră pentru a aduce în faţă situaţia gravă în care se află filiala PNL Buzău. Am primit asigurări că în mijlocul nostru se va afla secretarul general, motiv pentru care am spus că la ora 16.00 vom avea de comunicat anumite lucruri. Am aşteptat un telefon vineri, am sunat sâmbătă şi abia în momentul în care am întrebat la ce oră ar trebui să fie conferinţa de presă de după întâlnirea noastră am primit acel telefon de la secretariatul general spunând că vom primi un răspuns în 3 ore, ulterior s-a amânat cu o oră, apoi n-am mai primit nici un fel de telefon. Am anunţat conferinţa de presă pentru că nu ne putem permite să inducem în eroare presa, abia aseară la ora 8 şi jumătate am primit un alt telefon prin care mi s-a spus că datorită faptului că organizăm o conferinţă de presă, vizita nu se mai produce.

Nemulțumiții din PNL au redactat o scrisoare deschisă pentru conducerea centrală a partidului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns