Căldura devine insuportabilă. Cel puțin încă două zile caniculare, anunță meteorologii

de Stiri Buzau Media
cod-galben-portocaliu-nou

cod-galben-portocaliu-nou Zile de foc pentru buzoieni. Temperaturile au urcat în ultimul timp în mod alarmant, ajungând până la 38 de grade Celsius și, din păcate, astfel de zile vor mai continua,

Joi, meteorologii au emis un nou cod galben pentru Buzău în timp ce județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 38-39 de grad, se află, joi, sub avertizare COD PORTOCALIU de caniculă.

În restul țării, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

Pentru vineri, 24 iulie, se menţine o avertizare cod galben de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, mai ales în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade şi izolat 38 de grade.ANM menţionează că valul de căldură va persista şi în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns