Căutări restrânse în cazul planorului dispărut săptămâna trecută

de Stiri Buzau Media
avion-planor

avion-planorSecretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunțat că, începând de marţi, ”căutările aeriene” ale pilotului Mircea Crăciun şi planorului pilotat de acesta vor fi făcute doar cu un număr limitat de aeronave, ”pe zonele punctuale unde este o cerere” în acest sens.

”Începând de marți căutările aeriene vor fi făcute doar cu un număr limitat de aeronave, pe zonele punctuale unde este o cerere. Sunt zone care au fost periate de două-trei ori ca să vedem dacă ne scapă ceva, aşa că mâine căutarea aeriană în masă se opreşte şi rămâne doar la cerere, cu punerea la dispoziţie a una-două aeronave, dacă va fi nevoie”, a spus Arafat.

El a precizat că tot marţi se va ”reverifica” zona Postăvarul, de unde joi a decolat planorul pilotat de Mircea Crăciun, pentru că în zonă pădurea este foarte deasă.

Întrebat ce şanse sunt ca pilotul planorului să fie găsit în viaţă, Raed Arafat a răspuns: ”Cu fiecare zi care trece şansa este mai mică. Nu putem să spunem că şansa este zero, dar normal, cu cât creşte perioada în care nu-l găsim, fiind şi în munţi şi poate şi accidentat, şansa scade până la zero”.

El a mai spus că, dacă planorul nu va fi găsit în urma căutărilor, Jandarmeria Montană şi Salvamont vor avea ”o misiune continuă, ca toate traseele pe care le fac oricând sunt pe munte, să verifice şi planorul respectiv”.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), acţiunile de căutare a pilotului planorului dispărut în 6 august s-au desfășurat în mai multe județe între care Braşov, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu, cât şi în Harghita, Covasna şi Bacău.

Peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă au participat la căutări, cu 218 vehicule, şenilate şi autospeciale de teren.

De asemenea, pilotul Mircea Crăciun a fost căutat cu 11 aeronave, dintre care şapte elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale şi patru avioane ale Aeroclubului României.

Luni au fost i ridicate şi două drone pentru căutările în zonele foarte greu accesibile, a precizat MAI.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns