Vin zile și mai caniculare. Arșița, din ce în ce mai greu de suportat

de Stiri Buzau Media
canicula

caniculaMeteorologii ne dau vești proaste devreme vreme. În zilele următoare, canicula se va intensifica. Un val de căldură se instalează și nu se dă dus până la finele săptămânii.

Caniculă va fi în toată țara iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului.

Marți, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei în zona montană, iar seara şi noaptea posibil şi în regiunile sud-estice. Vântul va fi moderat în sud-est şi va sufla în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28…29 de grade în sudul litoralului şi 38 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română; minimele termice vor fi cuprinse între 10…12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 26 de grade pe litoral.

Miercuri, vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată la munte şi în regiunile sudice. Vântul va fi moderat în sud-est şi va sufla  în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 26 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, până spre 9…10 grade în cele ale Carpaţilor Orientali.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns