Ce vești au dat premierul Orban și ministrul Vela în PNL. ”Liber la pescuit, liber la vânătoare. E o veste care va stârni simpatie”

de Stiri Buzau Media

Liderii PNL au dezbătut, marți seara, măsurile de relaxare a mișcării populației după 15 mai, când va expira starea de urgență, liderii din teritoriu având foarte multe întrebări primite de la membri și simpatizanți, legate de ce vor putea face cetățenii și ce nu. 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a ținut să le recomande liberalilor să anunțe în țară că nu vor mai exista interdicții pentru cei care doresc să împuște animale.

„A propos de relaxare, nu uitați să dați vestea: Liber la pescuit, liber la vânătoare. E o veste care cu siguranță va stârni simpatie din partea populației”, a spus Orban, conform unor surse participante la ședința PNL.

Premierul a mai spus că după 15 mai intenționează să deschidă și magazinele ”care au deschidere afară, în stradă”

Problema deschiderii spațiilor comerciale este una spinoasă pentru cei din teritoriu, așa că Marcel Vela, ministrul de Interne, a venit cu soluții: ”Să facem o separare a centrelor comerciale. În județele unde centrele au sub 10 magazine să nu le evaluăm ca centre comerciale la nivelul mall-urilor, ci să facem o separare în funcție de numărul de magazine, de vânzări, de capacitate și de suprafețe”

Vela le-a mai spus celor din teritoriu care au întrebat când se pot duce cetățenii la mormintele rudelor că este permis accesul, au fost reguli speciale doar de Paște.

„E permis accesul în cimitir. Nu e nicio OUG care să interzică acest lucru. Orice cetățean poate completa pe declarația de proprie răspundere si sa meargă.”, a spus Vela în ședința BEX al PNL.

Însă, dacă este sau nu permis ca după 15 mai românii să plece la munte, pentru drumeții, nu este clar, din discuțiile liberalilor neputând reieși o concluzie precisă.