Cinci puncte temporare pentru sacrificarea mieilor la Buzău, în perioada premergătoare Paștelui

de Stiri Buzau Media

carne-de-mielMai sunt trei săptămâni până la Paște iar inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău au intensificat controalele care vizează condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele tradiționale, în special carnea de miel și ouăle. Sunt vizate toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoarele, unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, cele de vânzare cu amănuntul și de alimentație publică.
Autoritățile locale care vor să organizeze în localitățile de responsabilitate puncte de tăiere locale pot solicita un aviz din partea DSVSA.
Însă, carnea și organele de miel sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt însoțite de un certificat de de sănătate publică veterinară și poartă marcă de sănătate. Carnea de miel sau de ied care provine din unități sanitare veterinare pentru schimburi intracomunitare va fi marcată cu o marcă de să¬nătate în formă ovală, pe care va fi înscris „România“ sau codul ISO al țării, numărul de autorizare acordat de ANSVSA, abrevierea CE.
Carnea rezultată în urma sacrificărilor în spațiile amenajate temporar, pentru perioada Paștelui, va fi marcată cu o marcă de sănătate de formă rotundă, pe care vor fi înscrise indicativul județului și codul numeric acordat de DSVSA.
Punctele de sacrificare locale sunt avizate să funcționeze numai în perioada 14 aprilie-3 mai.
Potrivi DSVSA Buzău, la nivelul județului, în perioada premergătoare Paștelui și până pe 3 mai, vor funcționa ca puncte temporare de sacrificare a mieilor cinci abatoare care îndeplinesc condițiile corespunzătoare funcționării. Este vorba despre două abatoare la Pogoanele și câte unul la Vernești, Frasinu și Cochir-leanca. Acestea vor sista temporar tăierile de bovine și porcine și vor efectua sacrificări de miei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns