Clipe de groază pentru trei vânători, după ce mașina le-a rămas suspendată într-un copac, deasupra unei râpe adânci de 30 de metri

de Stiri Buzau Media

Clipe de groază pentru trei vânători din Buzău care au văzut moartea cu ochii. În urma unui apel primit prin SNUAU 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Nehoiu, au intervenit în sprijinul unui grup de vânători care se aflau în dificultate.

În urma discuţiilor cu viceprimarul comunei Siriu, jandarmii au aflat că un grup de vânători coborau cu autovehicule de teren pe drumul forestier ce face legătura dintre Lacul Vulturilor şi comuna Siriu, iar la un moment dat conducătorul auto al unuia dintre autovehicule a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-o râpă adâncă de aproximativ 30 metri.

Împreună cu echipajele de ambulanţă, jandarmii au hotărât să meargă pe drumul forestier în căutarea acestora, neştiindu-se exact locul unde se răsturnase. După aproximativ 10 km de mers, jandarmii au observat luminile unui autovehicul căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 30 de metri.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au observat că maşina s-a oprit din cădere într-un fag, într- o poziţie instabilă, existând posibilitatea prăbuşirii in orice moment. La auzul strigătului de ajutor al uneia dintre victime, jandarmii au coborât în râpă, evaluând starea de sănătate a acestuia. Din cauza terenului accidentat şi al zăpezii, echipajul de salvare nu a putut coborî şi au trimis targa jandarmilor, care au scos prima victimă şi au trecut la salvarea conducătorului auto, care se afla într-o stare gravă, acuzând dureri de coloană, bazin, şi picioare, fiinds prins între scaun şi volan cu spatele în parbriz

Cu ajutorul colegilor de la ISUJ Buzău, SMURD, Poliţia Oraşului Nehoiu, s-a reuşit scoaterea celei de-a doua victime şi transportarea ambelor persoane la autospecialele de salvare. A treia persoană care se afla pe bancheta din spate a autovehiculului a spart luneta, a ieşit şi neavând leziuni majore s-a putut deplasa până pe drumul forestier, acesta fiind cel care a apelat SNUAU 112, cerând ajutor.

Tot în acest weekend, în timp ce se aflau în executarea serviciului de patrulare, jandarmii din cadrul Postului Montan Berca, au observat pe marginea drumului forestier din pădurea Răteşti două maşini oprite care transportau material lemnos. Cerându- le documentele legale, jandarmii au observat că aceştia transportau mai mult material lemnos decât cantitatea înscrisă în avizul de însoţire.  La faţa locului au fost chemaţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Pârscov, care au constatat că într-adevăr cantitatea transportată nu corespundea cu cea înscrisă în avizul de însoţire. Jandarmii au confiscat materialul lemnos care era în plus şi au aplicat sancţiuni la Legea 171/ 2010, art. 19, alin.2, lit. c în valoare de 6000 lei.

De asemenea, marți seară, jandarmii din cadrul Postului Montan Nehoiu împreună cu un lucrător din cadrul Poliţiei Nehoiu au depistat pe raza comunei Gura Teghii, sat Varlaam o autoutilitară care transporta material lemnos. Jandarmii au procedat la legitimarea conducătorului auto şi i-au cerut documentele legale de provenienţă şi transport a meterialului lemnos. Neputând prezenta documentele cerute, oamenii legii au chemat reprezentanţii Ocolului Silvic Nehoiu, pentru inventarierea lemnului. Jandarmii au confiscat materialul lemnos, fiind predat Ocolului Silvic Nehoiu şi l-au sancţionat pe bărbatul de 21 de ani cu amendă în valoare de 5000 lei conform Legii 171/2010, art 19, alin 2, lit. a.