Conducerea PNL Buzău sesizează DNA în privința cumpărării Hotelului Crâng de către Compania de Apă

de Stiri Buzau Media

received_719348044873856Conducerea PNL Buzău vrea să sesizeze Direcția Națională Anticorupție cu privire la o achiziție dubioasă efectuată recent de Compania de Apă. Este vorba despre cumpărarea Hotelului Crâng pentru care Compania de Apă a achitat 1,75 milioane euro, din care aproape 1,5 milioane euro provin dintr-un împrumut făcut la o bancă comercială cunoscută, în condițiile în care imobilul respectiv avea un preț de vânzare inițial pe site-urile de specialitate de 700.000 de euro.

Lucru, după părerea mea, nelegal. O hotărâre luată de domnul director Tescaru fără a consulta Consiliul Local Municipal, fără a consulta, bănuiesc, adunarea generală a acționarilor, un hotel care puțin timp înainte de a fi cumpărat de către Compania de Apă era estimat la un preț de 700 de euro, peste noapte prețul s-a dublat, ajungând la 1 milion 750 de mii de euro. Așa sunt folosiți banii buzoieni lor deoarece la baza achitării acestei sume avem un împrumut făcut de către Compania de Apă la Banca Transilvania în valoare de un milion și jumătate de euro și, de fapt, buzoienii vor plăti întreaga sumă de un milion șapte sute cincizeci de mii de euro. Ar mai fi de spus câteva lucruri din interiorul contractului. Deja, până la data de 02.07.2015, când s-a semnat contractul, se achitaseră 8 miliarde și jumătate de lei. Deci ei au achitat 8,5 miliarde lei și apoi au semnat contractul. Mai mult, pentru împrumutul de 1.454.627 euro la Banca Transilvania, Compania de Apă avea obligația să ceară, măcar moral, să ceară aprobarea Consiliului Local, a Adunării Generale a Acționarilor. Întrebarea este – cum se face că din banul public, din banii buzoienilor, de la o valoare inițială de 700 de mii de euro , apărută și pe site-urile de specialitate, s-au plătit 1,750 milioane euro? Mai mult, până la data de 31.07.2015, s-au făcut toate transferurile bancare, inclusiv taxa notarială în valoare de 770 de milioane lei – a precizat ieri într-o conferință de presă președintele PNL Buzău, Ovidiu Anghel, candidatul formațiunii politice la Primăria municipiului Buzău.

El mai spune că înainte de încheierea contractului de vânzare cumpărare s-au semnat două promisiuni de vânzare-cumpărare, și a cerut directorului Companiei de Apă Ionel Tescaru să le facă publice, solicitându-i totodată demisia.”cred că acest subiect este de competența DNA . În acest sens, ne vom consulta cu avocații pentru a face o plângere împotriva domnului Tescaru, directorul Companiei de Apă căruia îi solicităm demisia urgentă. Cred că urgent este necesar un audit și la Compania de Apă, un audit extern dacă se poate, să vedem dacă mai există alte contracte încheiate de domnul Tescaru din banii buzoienilor pentru că, se pare, în pofida acestor investiții, probabil foarte profitabile pentru unii din conducerea Companiei, avem cea mai proastă și cea mai scumpă apă. Întrebarea este unde este diferența de un milion de euro din banii buzoienilor, în buzunarele căror persoane a ajuns această sumă. Sesizăm, astfel, organele abilitate să-și facă datoria și să pornească o anchetă să afle cum acest imobil și-a dublat dintr-o dată prețul, cum s-au încheiat contractele atât de repede, inclusiv contractul de împrumut al Comnaiei de Apă, în valoare de 1,5 milioane euro, și unde a ajuns milionul, asta este întrebarea”, a opinat Ovidiu Anghel.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns